Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23576 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Місце конфлікту на Google Street View

Поліція Києва відкрила відразу два кримінальних провадження через конфлікт між власником магазину та інспектором із паркування, що стався на Печерську 11 серпня.

Про напад повідомив міський голова Віталій Кличко. За його словами, інспектор виявив, що антипаркувальні стовпчики з обох боків пішохідної зони біля магазину «Ібіс» на бульварі Лесі Українки обладнані замками і виймаються з асфальту. Інспектор викликав спеціалістів ШЕУ й ті почали заміняти пошкоджені стовпчики.

У цей час з магазину вибіг власник мережі та накинувся на інспектора, застосувавши газовий балончик. До нього приєдналися охоронці магазину.

Інспектор, своєю чергою, також застосував газовий балончик. За словами Кличка, балончик входить у комплект спорядження інспекторів із паркування.

Кадр із відео з реєстратора інспектора

Міський голова заявив, що на парковку на тротуарі біля магазину зброї вже неодноразово скаржилися й саме тому інспектори з паркування там чергують.

На бульварі Лесі Українки неподалік один від одного розташовано два магазини під торговельною маркою «Ібіс» – магазин зброї та кулінарія (будинки №16 та №20/22). Попри те, що Кличко згадував саме магазин зброї, на відео видно, що конфлікт стався біля кулінарії.

Кулінарія заявила, що через паркувальні стовпчики, евакуатори та інспекторів вони зазнають збитків, десятки людей залишилися без роботи, а люди з інвалідністю не можуть купити їжу.

«Крім звичайних покупців, в “Кулінарному домі Ібіс”, відомого своїми соціальними програмами, є багато клієнтів з обмеженими можливостями, які пересуваються на спеціальних автомобілях. Вони за своєю природою змушені паркуватися біля магазину. Вчора стався кричущий випадок – людину з обмеженими можливостями оштрафували на 700 гривень! А він просто хотів купити собі їжу!» – нарікають у магазині.

Кадр із відео з реєстратора інспектора

У магазині заявляють, що коли інспектори почали відганяти клієнтів, директор компанії прибув на місце, щоб «пояснити паркувальникам неправомірність їхніх дій», а ті бризнули в його бік газовим балончиком.

Поліція Києва повідомляє, що внаслідок конфлікту двоє учасників дістали опіки очей. Розпочато два кримінальних провадження за нанесення легких тілесних ушкоджень (ст. 125).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button