Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Державна прикордонна служба

12 серпня оновлений аеропорт «Житомир» прийняв перший міжнародний рейс, повідомляє Державна прикордонна служба.

Першим літаком, що приземлився на житомирському летовищі, став Рiper Рa-31-350 рейсом зі США з двома громадянами України на борту. Цей літак бере участь у фестивалі Korolоv Avia Fest.

Фото: Державна прикордонна служба

Аеропорт “Житомир” відкрили в 1939 році, проте після 1990 року він перестав приймати рейси, через що він позбувся Сертифікат цивільного аеропорту.

У червні 2021 року уряд схвалив відкриття міжнародного пункту пропуску через державний кордон. Пункт працюватиме цілодобово.

Житомирська міськрада оголосила тендер на реконструкцію злітно-посадкової смуги. Мер міста Сергій Сухомлин сподівається, що аеропорт «Житомир» вдасться повноцінно запустити у 2022 році.

У 2023 році почнеться повна реконструкція аеропорту «Київ» (Жуляни), він не працюватиме більш як рік. Тож у Житомирі розраховують, що це дасть можливість залучити частину авіакомпаній у відновлений житомирський аеропорт.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button