Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Донецька обласна державна адміністрація

У Святогірську Донецької області за програмою «Велике будівництво» добудовують корпус шпиталю для ветеранів війни. Проєктувальники не передбачили у новобудові безбар’єрні входи.

На фотографіях видно два входи в будівлю – й до кожної ведуть високі сходи. Так, до головної вхідної групу, яку розташували на висоті другого поверху, веде конструкція з 22 сходинками. З іншого боку будівлі – вхід, до якого потрібно подолати 24 сходинки.

Біля головного входу можна помітити підіймач, який також чомусь не вдалося розмістити в рівень із землею. Тому тут обладнали щось на зразок пандуса, половина якого висить над сходинкою.

Це медичний заклад з 180 ліжками, одним із пріоритетних напрямків якого буде реабілітація учасників АТО/ООС та «дітей війни» з інвалідністю.

Група «Цар-пандус» зауважує, що будівлю зводили «з нуля» й архітектори мали всі шанси застосувати сучасні практики проєктування.

«Сходи важко долати навіть здоровим людям, та що вже й говорити про людей маломобільних, чи тих, кому потрібна медична допомога та реабілітація», – коментує «Цар-пандус».

На будівництво й та благоустрій було виділено 175,4 мільйона гривень.

Нагадаємо, у Києві в Центрі реабілітації дітей з ураженнями нервової системи немає ліфта – протягом 20 років батьки носили дітей з інвалідністю на руках.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button