Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23262 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/oleksandr.sokolenko

Окружний адміністративний суд Києва скасував заборону на встановлення будівельного паркану на ділянці серед лісу в Пущі-Водиці, де фірма «Продмарт» планує збудувати житловий квартал. На це звернув увагу еколог Олександр Соколенко.

Так, наприкінці липня суд задовольнив позов забудовника і скасував рішення КМДА про анулювання картки на порушення благоустрою на ділянці за адресою вулиця Лісозахисна, 17.

У квітні забудовник вирубав вікові дуби на ділянці. Крім проблеми забудови частини лісу, ґрунтова стежка, що веде до ділянки, може перетворитися на асфальтовану автодорогу, а також забудовник муситиме тягнути через ліс комунікації.

У червні будівництво було призупинено через спротив активістів. Вони зупиняли будівельну техніку та повалили паркан.

Фото: facebook.com/oleksandr.sokolenko

«Продмарт» отримала 21 гектар землі в лісі у 2007 році в довгострокову оренду на 15 років. При цьому було внесено зміни до Генплану й ділянку перевели з території рекреаційного призначення до садибної житлової забудови.

2015 року Київрада вирішила розірвати договір оренди з «Продмартом». Однак ділянку так і не передали Пуща-Водицькому лісництву – на кадастровій карті так і лишилося призначення ділянки під забудову.

У 2019 році Департамент містобудування КМДА видав містобудівні умови для проєктування будинків до трьох поверхів за цією адресою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button