Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23422 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба ВДНГ

На території Виставкового центру відкрили Урбан-парк – частину спортивного кластеру. Відкриття з виступами вуличних культур мало відбутися 26 серпня, але його скасували через дощ. Програму, присвячену відкриттю, ще обіцяють провести пізніше.

Урбан-парк у день скасованого відкриття. Фото: Вікторія Тітова, facebook.com/victoria.titova6

Та вже зараз майданчик почали активно використовувати відвідувачі. Людей на скейтах і велосипедах тут спостерігали уночі й навіть о шостій ранку.

Фото: facebook.com/evgeny.mushkin.5

«Люди змоклі, щасливі. Майже всі фрази містять слова “фантастика”, “круто”, “мрія”, “магніт” і вигуки з використанням несловарних слів і виразів із яскраво позитивним забарвленням», – повідомляє директор ВДНГ Євген Мушкін.

Фото: пресслужба ВДНГ

Вхід в Урбан-парк – безкоштовний і доступний цілодобово. Платними робитимуть додаткові сервіси та басейн.

Фото: пресслужба ВДНГ

Наразі на території Урбан-парку доступно:

  • Бетонний скейт-парк площею 2500 м², призначений для екстремальних вуличних культур: скейтбордингу, трюкового самоката, BMX, роллерблейдінга.
  • Стритфутбольний спот. Локація містить чотири корти 3х3 і чотири панна-корти (гра 1х1).
  • Стритбольний спот, який складається з двох кортів 3х3 і корту 5х5.
  • Стритденс & івент-спот площею 500 м². Ця частина парку призначена для занять вуличними танцями: брейком, хіп-хоп денсом, денс-холом, хаусом, папінго, локінгом тощо.
  • Стритворкаут-спот із залізними снарядами для занять стритворкаутом і професійним гумовим покриттям та трибунами.
  • Паркур-спот. Тут розміщено різні паркур-фігури з металевого каркаса і фанери, а також трибуни.

Фото: пресслужба ВДНГ

За словами Євгена Мушкіна, Урбан-парк збудували у рекордні терміни: роботи почалися 28 травня.

Тут зробили акцент на безбар’єрності. «Як під час обходу будівництва сказав спеціаліст з архітектури інклюзивних об’єктів: “Це буде найкращий за безбар’єрністю громадський простір в Україні”», – запевняє Мушкін.

Зокрема, тут створили покриття, зручні для пересування на візку, сидіння різної висоти, зони активностей для різного віку, тренажери для людей на візках. Всі поверхні розташовано на одному рівні, а дизайн-код передбачає контрастні кольори, що дозволяє легко пересуватися скейтерам із поганим зором.

Фото: пресслужба ВДНГ

Розробленням концепції займалася компанія із трансформації міських просторів Big City Lab разом з литовським урбаністом Тадасом Йонаускісом, співавтором концепції розвитку ВДНГ на 40 років.

За цією концепцією передбачається, що спортивний кластер на ВДНГ займатиме площу 22 гектари. Із них половина – Урбан-парк.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button