Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 11 років та 38 днів. За цей час ми опублікували 26995 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Україні вийшов гастрономічний гід «Дороги гурманів. 100 крафтових місць України», який об’єднав крафтових виробників сиру, устриць, равликів, м’яса, яєць, пива, вина, овочів та фруктів.

Гід складається з п’яти розділів: «Центр і Північ», «Карпати», «Захід», «Південь» та «Схід». У представлених локаціях можна домовитися про екскурсію та дегустацію, познайомитися з фермерами, побачити на власні очі процес виготовлення органічних продуктів. На сторінках гастрогіда мандрівники знайдуть п’ять карт і маршрутів: «Подорож з акцентом», «Уздовж Тиси», «Крафтова Бакота», «Смачно, як у Гоголя», «Смаки Донбасу».

Цей проєкт покликаний познайомити гурманів, а також рестораторів і фуд-експертів, з розмаїттям локальних продуктів. Гастротуристи зможуть знайти ідеї для подорожей.

Зокрема, у книзі розповідається про чернігівське вино, київських осетрів, миколаївські устриці, сєвєродонецькі банани, варення з кульбаби, качану кашу, медяники-веселяники та емоційне пиво.

Оскільки щороку в Україні з’являються нові крафтові ферми, разом із друкованим гастрогідом було створено сайт dorogygurmaniv.com. На ньому є гастрокарта крафтових виробників, яку може доповнити кожен охочий: для цього необхідно розповісти про улюблених локальних виробників, заповнивши коротку форму.

Гастрогід «Дороги гурманів» можна придбати на книжковій платформі Yakaboo.

Проєкт «Дороги гурманів» створено групою компаній RDS до 30-річчя Незалежності України.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button