Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 121 днів. За цей час ми опублікували 24981 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Україні вийшов гастрономічний гід «Дороги гурманів. 100 крафтових місць України», який об’єднав крафтових виробників сиру, устриць, равликів, м’яса, яєць, пива, вина, овочів та фруктів.

Гід складається з п’яти розділів: «Центр і Північ», «Карпати», «Захід», «Південь» та «Схід». У представлених локаціях можна домовитися про екскурсію та дегустацію, познайомитися з фермерами, побачити на власні очі процес виготовлення органічних продуктів. На сторінках гастрогіда мандрівники знайдуть п’ять карт і маршрутів: «Подорож з акцентом», «Уздовж Тиси», «Крафтова Бакота», «Смачно, як у Гоголя», «Смаки Донбасу».

Цей проєкт покликаний познайомити гурманів, а також рестораторів і фуд-експертів, з розмаїттям локальних продуктів. Гастротуристи зможуть знайти ідеї для подорожей.

Зокрема, у книзі розповідається про чернігівське вино, київських осетрів, миколаївські устриці, сєвєродонецькі банани, варення з кульбаби, качану кашу, медяники-веселяники та емоційне пиво.

Оскільки щороку в Україні з’являються нові крафтові ферми, разом із друкованим гастрогідом було створено сайт dorogygurmaniv.com. На ньому є гастрокарта крафтових виробників, яку може доповнити кожен охочий: для цього необхідно розповісти про улюблених локальних виробників, заповнивши коротку форму.

Гастрогід «Дороги гурманів» можна придбати на книжковій платформі Yakaboo.

Проєкт «Дороги гурманів» створено групою компаній RDS до 30-річчя Незалежності України.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button