Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23430 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

ЖК «Новомостицько-Замковецький». Фото з сайту Київміськбуду

На Куренівці в Києві власник п’ятикімнатної квартири перебудував її на сім маленьких. Про це йдеться у репортажі ТСН.

Дворівнева квартира на дев’ятому поверсі площею 130 квадратних метрів розташована в багатоповерховому ЖК на вулиці Данченка 28б. Новобудова ще не повністю заселена. Утворені «смарт-квартири» виставлено на продаж. 25-метрова коштує 57 тисяч доларів. Для порівняння, на сайті забудовника квартири у цьому ЖК продають за ціною 29 тисяч гривень за квадратний метр (зі знижкою від 26 тисяч).

Розголосу ця ситуація отримала, коли з подрібненої квартири затопили сусіда поверхом нижче. Той прийшов поговорити з власником і виявив, що власника знайти неможливо. Замість квартири 188, яка має бути за планом поверхів, за даними реєстру нерухомого майна – вже сім окремих помешкань, 188а, 188б, 188в тощо.

Схема квартири

Будівельні норми передбачають обов’язкову наявність санвузла у кожній квартирі, але і переносити мокрі зони заборонено. Розглянувши схему квартири, сусіди побачили, що щонайменше до двох із цих мініквартир доведеться прокладати каналізаційні труби.

Голова ОСББ прийшла вручити власнику квартири припис про підтоплення. У квартирі йде ремонт і далі порога робітники не пускають. Жителі планують звертатися до суду.

Будівельники показують місце, звідки тече вода

Офіційно квартирою володіє товариство з обмеженою відповідальністю, зареєстроване за адресою житлового будинку, де запевняють, що тут немає ніякої фірми. Директор ТОВ офіційно живе за іншою адресою, консьєржка якої повідомила, що не знає господаря, а квартира здається в оренду молодим хлопцям з Єгипту.

Як зауважує експерт з житлової політики Павло Федорів, законодавство України не розрізняє житло як інвестицію та житло як дах над головою. Зокрема, через фактичну відсутність оподаткування житла у власності, нерухомість стає найвигіднішим активом. Така ситуація лише погіршує житлову кризу.

Докладніше про це: Києву потрібно вирішувати житлову проблему. Як в цьому допоможуть податок на нерухомість та соціальні помешкання?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button