Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На Троєщині, між вулицями Маяковського, Бальзака та проспектом Шухевича, завершили третю чергу парку під робочими назвами «Мій парк» або «Парк з водними об’єктами».

Зелена зона на Google Maps, 2015 рік

Тут і раніше була зелена зона з трьома водоймами, але без благоустрою. Першу чергу відкрили у жовтні 2018 році.

Остання черга будівництва охопила площу 4,4 гектара. Загальна площа парку – майже 10 гектарів.

Велодоріжки покрили плиткою з фаскою. Частину пішохідних доріжок виклали піщаником.

Фото: пресслужба Київзеленбуду

Тут збудували альтанку у кримськотатарському стилі з мозаїчною підлогою. Орнамент мозаїки розробив кримськотатарський художник-кераміст Рустем Скибін. Купол вкрили бітумною черепицею, що, як вважають у Київзеленбуді, нагадує стару черепицю.

Фото: пресслужба Київзеленбуду

Під час озеленення території використали рослини, які б нагадували рослинний світ Криму: самшит, троянди. Позаяк київський клімат не підходить для багатьох кримських рослин, кипариси замінили туями, підстриженими за формою кипарисів, а ріжкове дерево – катальпою. Замість лаванди посадили перовскію лебедоносну.

Фото: пресслужба Київзеленбуду

Також у парку висадили гортензії мітловидні, скупмію шкірясту (перукове дерево), магнолії, клени, декоративні яблуні, білі верби, дерен, пухироплідник, спірею, різні види ялівцю тощо.

Фото: пресслужба Київзеленбуду

На газонах чи не вперше поставили таблички, що запрошують ходити по траві, займатися йогою та влаштовувати пікніки.

Фото: пресслужба Київзеленбуду

Управління екології та природних ресурсів КМДА запустило голосування за назву парку. Серед запропонованих варіантів: Мiй Крим / Bizim Qırım; Вигурівський (на цьому місці було село Вигурівщина); Райдужний; Гай на Троєщині; Парк Шухевича.

Будуючи цей парк, Київзеленбуд провів тендерів на 145 мільйонів гривень, станом на березень цього року. При цьому два багатомільйонні тендери виграла фірма, пов’язана з заступником начальника управління з капітальних вкладень Київзеленбуду Тарасом Бойправом.

Читайте також: Скільки аудитори нарахували розкрадань на ремонтах київських парків?

Частину пішохідних доріжок виклали піщаником. Фото: пресслужба Київзеленбуду

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button