Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23415 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


На автостанції Поділ біля метро Контрактова площа почали ремонтні роботи. Кияни занепокоєні, що замість станції з’явиться чергова багатоповерхівка. Директор з маркетингу «Київпассервісу» Дмитро Ожигов пояснив, що у будівлі відбувається поточний ремонт, а функцію автостанції збережуть, як і передбачено умовами приватизації.

Він також уточнив, що автентичні літери «Поділ» залишаться. Зараз одну літеру зняли, щоб будівельники могли провести ремонтні роботи на даху.

Крім того, в будівлі автостанції відкриють заклад харчування. За словами Ожигова, це буде тільки плюс для комфортного очікування рейсів пасажирами та ніяким чином не порушує умов приватизації підприємства. Інших закладів на станції відкривати не планують.

З автостанції «Поділ» відправляється два рейси в день до Рокитного та Богуслава. Директор компанії «Укрпас» Максим Скляренко в інтерв’ю Інтерфакс-Україна розповідав, що додаткових рейсів на станції не буде.

За його словами, компанія навряд чи буде інвестувати в інфраструктуру цієї локації, але готова експериментувати щодо системи продажу квитків. Скляренко вважає, що у станції «Поділ» немає економічної доцільності функціонування.

У травні-2020 Фонд держмайна завершив угоду з переможцем аукціону з приватизації АТ «Київпассервіс» – «Бастіон-груп» за 230 мільйонів гривень. Умовою приватизації є збереження інвестором діяльності автовокзалів у Києві мінімум на п’ять років, а в Київській області мінімум на 15 років.

Київпассервіс включає Центральний автовокзал, автостанції Поділ, Дарниця, Полісся, Південна, Дачна в Києві, а також 18 автостанцій у Київській області. Цього року завершилась реконструкція Центрального автовокзалу Києва, під час якої реставрували оригінальні мозаїки Ади Рибачук та Володимира Мельниченка.

Фото: Sasha Tab

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button