Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Олег Тоцький / tov-tob.livejournal.com

Київрада схвалила детальний план території в межах вулиці Північної, Оболонського проспекту, вулиці Прирічної, проспекту Героїв Сталінграда та проспекту Маршала Малиновського.

ДПТ на Оболоні підтримали 16 депутатів «Євросолідарності», 23 від УДАРу, 11 від «Батьківщини», 10 від «Єдності», 10 від ОПЗЖ та 8 від «Слуги народу», а також один позафракційний депутат. Рішення не підтримав «Голос».

Група «Кияни проти забудови» повідомляє, що за проєкт проголосували, зокрема, й обранці від Оболонського району: Владислав Турець від ЄС, Ольга Веремеєнко від «Єдності», Євген Кузьменко від «Слуги народу» та Мирослава Смірнова від УДАРу.

Незмінний з 2018 року

Докладно про цей ДПТ писало LB.ua. Земельна комісія вже підтримувала проєкт у 2018 році. Однак із забудовою не погодилася громада. Після низки протестів міський голова Віталій Кличко запропонував доопрацювати документ.

Коли у червні ДПТ знов з’явився на порядку денному земельної комісії, очікувалося, що він буде кардинально перероблений. Але представник розробника Микола Римар-Щербина визнав, що проєкт не змінювали та не доопрацьовували.

Шостого червня земельна комісія Київради майже одноголосно підтримала проєкт ДПТ Оболонського району.

Що планується?

Площа забудови Оболонського району виросте на кілька гектарів, а усереднена населеність житлових мікрорайонів збільшиться з 503 мешканців на гектар до 528. Хоча, за ДБН, на один гектар має бути щонайбільше 450 жителів.

Зображення з проєкту рішення

На вулиці Озерній пропонують розташувати ЖК із дитсадком і початковою школою. На вулиці Північній, 1 також передбачено розміщення ЖК з дитсадком.

Ринок «Оболонь» реконструюється, а навколо розвертального трамвайного кільця забудовник пропонує звести ТЦ.

Ще один ЖК із торгівельними приміщеннями збираються побудувати на проспекті Героїв Сталінграда. На Оболонському проспекті запропоновано будівництво невеликих ТРЦ.

На Героїв Сталінграда, 45 забудовник пропонує реконструкцію спортивного комплексу «Акваріум» із будівництвом трьох 33-поверхових житлових будинків, а також нового окремого спорткомплексу.

Озеро Біле пропонують перетворити на нову рекреаційну зону, зокрема збудувати фонтани та облаштувати пляж.

Нагадаємо, Київрада також розглядала ДПТ Мінського масиву, який передбачає зведення 19 житлових багатоповерхівок у районі вулиці Юрія Кондратюка, на місці колишніх теплиць агрокомбінату «Пуща-Водиця».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button