Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23631 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: t.me/bolt_strike_info

Частина кур’єрів сервісу доставки їжі Bolt Food оголосила страйк, вимагаючи підвищити виплати та поліпшити умови праці. Про це повідомляють в ГО «Трудові ініціативи».

Щодня після 14:00 кур’єри почали вимикати застосунок платформи, щоб компанія не могла виконувати свої функції через брак робочих рук. Телеграм-канал страйкарів публікує скріншоти застосунку Bolt Food, де видно, що у пікові години для низки ресторанів доставка стає недоступною, й клієнтам пропонують самим забирати замовлення.

Скріншоти з телеграм-каналу t.me/bolt_strike_info

Кур’єри вішають на свої рюкзаки наліпки та розклеюють постери із закликом до колег долучатися до страйку. Також, у місті почали з’являтися графіті на підтримку страйку.

«Страйк почався після зниження виплат майже на 50%. Витрати на транспорт ті ж самі, ризики ті ж самі, а грошей вдвічі менше», – пояснює кур’єр Артем.

Фото: ГО «Трудові ініціативи»

Кур’єри вимагають повернути градацію бонусів та оплату за них; визначити нижній поріг заробітку за замовлення (коефіцієнт); запровадити оплату за очікування. Також хочуть від компанії законодавчих ініціатив з полегшення реєстрації мопедів та страхування життя і здоров’я кур’єрів.

«Постійно чуєш про товаришів, які потрапили у ДТП, лікуються, мали операцію тощо. За сім днів роботи по 8-10 годин кур’єр проїздить більше 1000 кілометрів у міському трафіку. Кожен день ями, постійно є потреба ремонтуватись, заміняти якісь деталі. Якщо постраждаєш сам – має бути певна “подушка”, аби не лишитись голодним хоча б на час лікування. А зараз ти працюєш фактично “на сьогодні”. Доходи вже не покривають ризиків», – наголошує Артем.

Фото: t.me/bolt_strike_info

Крім того, кур’єри вимагають, аби ресторани забезпечували їх комфортним місцем видачі та очікування.

«Хмарочос» звернувся за коментарем до компанії Bolt, але на момент публікації новини відповіді не отримав.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button