Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Jievani Weerasinghe / Unsplash

Верховна Рада прийняла в другому читанні закон «Про віртуальні активи». Він дозволяє використання в Україні криптовалют та роботу криптобірж.

Загальна капіталізація криптоіндустрії перевищила два трильйони доларів, а Україна – одна зі світових лідерів за використанням криптовалюти, щоденний обіг віртуальних активів складає мільярд гривень, коментує міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Але все це перебуває в тіні. Через це міжнародні біржі не можуть заходити в Україну. З жодної операції з віртуальним активом не сплачуються податки», – зазначає міністр.

Наразі криптовалюту легалізували лише кілька країн, серед яких Німеччина, Люксембург і Сінгапур.

Віртуальні активи не можуть бути засобом платежу на території України – єдиним таким засобом залишається гривня, наголосили в Національному банку.

«Водночас ми вивчаємо можливість випуску власних цифрових грошей – е-гривні… Цифрові гроші Національного банку – електронна форма грошової одиниці України, емітентом якої є НБУ», – зазначив голова Нацбанку Кирило Шевченко.

Учасники ринку криптовалют повідомили dev.ua, що головна перевага, яку вони отримають від нового закону, – це поява правового поля для володіння цифровими активами.

«Але ми повинні пам’ятати, що в кращому випадку ми можемо захищати своє право, якщо сторона, яка його порушує, ідентифікована. Через технічні властивості блокчейну виконання судового рішення про повернення самого активу може не здійснюватися», – зазначає засновник Rarify.tech Лаша Антадзе.

«Є момент, який може багатьох збентежити. І це жорстка умова Нацбанку – “крипта” не визнається засобом платежу. Можна буде нею розплачуватися через шлюзи – проводити оплату через гривню», – додає керівний партнер «Юскутум» Артем Афян.

Нагадаємо, Visa та PayPal дозволили використовувати криптовалюту для транзакцій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button