Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: pfizerua

Міністерство охорони здоров’я планує в разі запровадження режимів червоної та жовтої зони карантину більшість обмежень не діятимуть для вакцинованих громадян. Слова керівника МОЗ Віктора Ляшка цитує «Радіо свобода».

На засіданні уряду Ляшко заявив, що більшість обмежень в жовтих і червоних зонах карантину не будуть застосовуватись для громадян, які повністю вакцинувались.

«Більшість обмежень, які передбачені в жовтому та червоному рівнях епідемічної небезпеки, не будуть застосовуватися в разі, якщо будуть вакциновані колективи або відвідувачі цих закладів або різних сфер економіки. При цьому для жовтого рівня буде достатньо однієї дози вакцини, а вже для червоного потрібен буде повний курс щеплення», – пояснив він.

Він запропонував «наблизити якість життя вакцинованого населення проти COVID-19 до звичного», посилаючись на практику країн Європи та США. За словами Ляшка, цього тижня МОЗ разом із іншими міністерствами почало працювати над змінами до карантинних норм.

Також він навів приклад закладів освіти. Так, при жовтому рівні епідеміологічної небезпеки вони зможуть працювати, якщо принаймні 80% педагогів матимуть сертифікат про вакцинацію принаймні однією дозою.

В Україні з 24 лютого зробили понад 10 мільйонів щеплень проти коронавірусу, з них повністю вакциновані 4,4 мільйона людей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button