Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: dumskaya.net

В районі курорту Коблево планують найближчим часом реалізувати проєкт розвитку туристичного потенціалу прибережної зони. Він передбачає створення агрорекреаційного кластеру, пише видання «Думская».

Проєкт, розроблений київським агентством «Артбудхотел», презентували на сесії сільської ради Коблевської об’єднаної територіальної громади. На презентації представили дорожню карту розвитку території.

Згідно з концепцією, прибережна зона отримає єдину стратегію розвитку до 2030 року. Перша черга передбачає будівництво системи берегоукріплень та збільшення ширини піщаних пляжів на 70 метрів. Після цього стане можливим будівництво повноцінної вело-пішохідної набережної довжиною понад сім кілометрів, розвиток паркової зони та туристичної інфраструктури: будівництво концертної арени, гастрономічного ринку і парку розваг. Одночасно проєкт пропонує будівництво нових і ремонт існуючих автомобільних доріг, прокладення комунікацій, вирішення питань зливової каналізації і водопроводу.

Крім того, концепція передбачає розвиток бальнеологічного потенціалу Тилігульського лиману, запаси лікувальної грязі в якому оцінюються в обсязі 14 мільйонів тонн.

Під час сесії представники бізнесу заявили про готовність профінансувати частину берегоукріплювальних робіт.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button