Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23393 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


У Львові після реконструкції відкрили площу Коліївщини. Це найменша площа міста розміром 650 квадратних метрів, повідомляє видання «Твоє місто».

Раніше на площі археологи знайшли рештки давніх будівників та стародавнього колодязя, який вдалося відновити. Під час реконструкції цю криницю оновили та прорізали написи – імена людей, що тут жили і працювали.

Також там з’явилися нові вуличні меблі та зелені насадження. Замість лавок на території поставили стільці. Такий приклад вже є Львові, біля ринку «Доброботу». На площі встановили й ліхтар – репліку старого львівського світильника.

Напрямками проєкту також були робота з гідами та вчителями, розробка ознакування об’єктів культурної спадщини у Львові, повідомляють у міськраді.

Площу реконструювали в межах грантового проєкту про співпрацю з єврейськими організаціями у проєкті «Спільна відповідальність за спільну спадщину» завдяки допомозі Європейського союзу. Вартість робіт становила 3,2 мільйони гривень. Проєктом реконструкції займалася ПП «Науково-виробнича фірма «Рутенія».

Фото: Alexander Shutyuck, «Твоє місто»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button