Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kyivmetro

13 вересня Кабінет міністрів встановив нові норми карантину, змінивши «карантинну» постанову. Нові норми почнуть діяти за сім днів, тобто 20 вересня, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Загалом суть нових карантинних норм – дати послаблення для вакцинованих громадян, щоб економічна активність країни не зупинялася.

До театру або ресторану – з сертифікатом про вакцинацію

Так, уряд запроваджує два різновиди COVID-сертифікатів: жовті та зелені. Жовтий міститиме інформацію про перше щеплення, а зелений – про повний курс. У документі також можуть бути дані про негативний результат тесту або перенесену хворобу.

Відтепер у жовтій епідемічній зоні заклади освіти працюватимуть, якщо не менш як 80% працівників буде вакциновано хоча б однією дозою.

Так само у жовтій зоні не закриватимуть кінотеатри, театри, музеї й інші культурні заклади, а також спортзали й басейни, якщо всі відвідувачі та принаймні 80% працівників матимуть сертифікати про вакцинацію. Те ж стосується й масових заходів.

У червоній зоні освітні заклади працюватимуть лише якщо 100% працівників мають зелений COVID-сертифікат. Для кінотеатрів, ТРЦ, спортзалів, ресторанів, релігійних і масових заходів обов’язкова вимога мати зелений сертифікат поширюється також і на всіх відвідувачів.

COVID-сертифікати матимуть кольорові позначки виключно в цифровому форматі, друкувати на папері відповідного кольору не потрібно.

Метро й автобуси не зупинятимуть

14 вересня на пресконференції прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд не планує закривати громадський транспорт під час посилення карантину, інформує LB.ua.

Також навіть у червоній зоні в пасажирів метро та наземного транспорту не вимагатимуть сертифікати про вакцинацію. «Бо це фізично неможливо перевірити усіх у метро у годину пік», – пояснив прем’єр.

Вакцинуватися змусять лише водіїв та інших співробітників громадського транспорту.

Раніше київський метрополітен заявив, що обмежуватиме кількість пасажирів у пікові години через карантин. Кияни свідчать, що в метро почали тимчасово вимикати деякі турнікети, щоб обмежити натовп на платформах. Однак це призводить до скупчення людей на вході.

Фото: Oleksandr Sokolenko

Нагадаємо, нещодавнє соцопитування свідчить, що понад 56% дорослого населення країни не планує робити щеплення проти коронавірусу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button