Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/CANactions

Цієї суботи, 18 вересня, в Києві відбудеться Міжнародний архітектурний фестиваль CANactions. Тема цьогорічного заходу – житло.

Фестиваль проходитиме двома мовами — українською та англійською, з повним синхронним перекладом програми.

10:00–11:15. COFFEE AT HOME. Фестиваль відкриє неформальна зустріч за кавою з експерт(к)ами з різних тем житла. Серед них – Павло Федорів із Cedos, Олександр Кучерявий з Active House, Анна Денисенко та Людмила Кірюхіна з LUN Misto, Дар’я Патлай (Zukunft), Григорій Зотов (Architectural Prescription) та Юлія Попова з CANactions School.

12:20–12:50. Лекція Григорія Зотова, архітектора, засновника нідерландської архітектурної студії Architectural Prescription, що спеціалізується на урбаністичному й архітектурному проєктуванні та консалтингу з обчислювальної архітектури/параметрики для професійного проєктування.

13:55–15:00. Дискусію Житло майбутнього чи майбутні проблеми? Хаотична забудова Києва модеруватиме головний редактор Хмарочоса Тарас Кайдан, а братимуть участь Віктор Зотов / CANactions, ZOTOV&CO, Павло Федорів / Cedos, Денис Суділковський / ЛУН, Олексій Пахомов / buro architects. Розмова торкнеться викликів, які генерує для міста будівельний бум: загрозу екосистемам, скорочення публічного та природного середовища у житлових районах, надмірну щільність забудови та нелюдський масштаб, перевантаження комунальної інфраструктури та транспортних мереж, корупційні ризики та конфлікти з мешканцями.

15:35–16:10. Лекція Флоріана Гертвека, професора архітектури та директор магістерської програми «Архітектура, європейська урбанізація, глобалізація» в Люксембурзькому університеті.

16:15–17:35. Дискусія ALTERNATIVE MODELS FOR LIVING торкнеться контексту східноєвропейських країн: Польщі, Чехії, Румунії та України. Переживши різкі економічні, політичні та суспільні трансформації, ці постсоціалістичні країни зіткнулися з кризою забезпечення житлом та управління ним. Учасники дискусії порівняють управління, форми власності, співпраці та поліцентричності у цих моделях. Спікери: Emil Ivanescu / University of Architecture and Urbanism, Kacper Kępiński / NIAiU, Marija Marić / University of Luxembourg, Monika Konrad / Municipal Office of Town Planning and Development Strategy in the City of Warsaw, Radek Toman / Brno University of Technology, Zuzanna Mielczarek / NIAiU, Romea Muryń / CANactions School.

Повна програма:

Подія проходитиме у просторі Kooperativ на вулиці Січових Стрільців, 23А. Купити квитки на офлайн-захід можна на вході, однак їхня кількість обмежена. Також лекції та дискусії CANactions можна буде дивитися онлайн, стандартний квиток коштує 300 гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button