Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23551 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Слово і діло

16 вересня Управління екології та природних ресурсів КМДА замовило три пости моніторингу довкілля за 35 мільйонів гривень. Про це пишуть «Наші гроші».

ТОВ «Енвімонітор» виграла тендер на створення міської системи програмно-апаратних засобів збору та обробки даних про стан довкілля за 34,85 мільйона гривень. Ціна угоди всього на 0,4% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 35 мільйонів гривень.

У 2020 році ця ж фірма виграла підряд на створення системи програмно-апаратних засобів збору та обробки даних про стан довкілля 39,74 мільйона гривень. Це сукупність спеціалізованого обладнання і софту для досліджень з метою оцінки стану навколишнього середовища. Йшлося про два стаціонарні пости моніторингу, сервер і калібрувальний пристрій.

Цього разу їй замовили три стаціонарні пости моніторингу з послугами по 11,62 мільйона гривень на проспекті Науки, 72/2 у Голосіївському районі, на проспекті Правди, 64Г у Шевченківському районі та на вулиці Щусєва, 20 у Подільському районі. Виробниками ENVItech (Словаччина), Vaisala (Фінляндія), Horiba (Японія), Teltonika (Латвія) і TP-Link (Китай).

До аукціону не допустили київське ПрАТ «Всеукраїнський науково-дослідний інститут аналітичного приладобудування» Дениса Комарницького та Алли і Юрія Дашковських. Ця компанія не сплатила забезпечення тендерної пропозиції.

Єдиним допущеним конкурентом було столичне ТОВ «Хімлаборреактив» лондонської «Кемлаб Інвест Лтд».

Створений у 2018 році київський «Енвімонітор» належить Віктору Бєлову та Олегу Вовченку. За даними системи «YouControl», до 2021 року частка Олега Вовченка у цій фірмі належала Олександру Шейку. А до 2020 року фірмою володіли директор Вадим Ткач і дві словацькі фірми: згадана «ENVItech» і «Eko-Term Servis».

Загалом планується створити 27 таких постів моніторингу. Це буде найбільша мережа такого рівня в Україні. Наявна зараз в столиці мережа Гідрометцентру складається з 16 постів і також є найбільшою в країні.

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button