Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Вікіпедія

Японський архітектор Кенго Кума потрапив до списку найвпливовіших людей 2021 року за версією американського журналу Time.

«Кенго Кума є поборником ідеалу “зникнення архітектури” — вигадливих будівель, які розчиняються у середовищі», — пише автор статті про архітектора Кендзіро Хосака.

Найвідоміший проєкт Куми останніх років — це національний стадіон у Токіо, який став осередком цьогорічних Олімпійських ігор. Фасад складають озеленені тераси з дерев’яними панелями, що відсилають до японської традиційної архітектури.

Фото: Japan Sport Council

У 2019 році Time включив музей V&A Dundee у Шотландії до щорічного переліку найкращих місць світу. Ця споруда також спроєктована Кенго Кумою.

Музей V&A Dundee у Шотландії. Фото: Hufton + Crow

Також у доробку 67-річного архітектора — музей народного мистецтва в Китаї, бібліотека Ібсена в Норвегії.

Громадський центр The Exchange, Сідней, Австралія. Фото: Martin Mischkulnig

Торік жоден архітектор не потрапив переліку найвпливовіших людей Time. У 2019 році в списку згадали американку Жанну Ганг, у 2018 році — Елізабет Діллер, у 2017-му — Давіда Аджає, а в 2016-му — Бьярке Інгельса.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button