Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23398 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: kiev.informator.ua

Депутати Київради підтримали проєкт рішення про інвестиційний конкурс на будівництво об’єкта громадського призначення на місці радянського кінотеатру «Загреб» на Голосіївському проспекті, 116.

Кінотеатр «Загреб», зведений у 1989 році, занепав і припинив функціонувати з середини 1990-х. У 2014 році були спроби відновити його роботу, приміщення здавали в оренду. Зараз він закритий через аварійність. «Загреб» перебуває на балансі «Київкінофільму». Кінотеатр не включений до програми приватизації комунального майна, і земельна ділянка за адресою нікому не належить.

У Київраді повідомляють, що кінотеатр знесуть після того, як визначать інвестора і той відшкодує вартість будівель і споруд, які підлягають демонтажу.

Інвестор буде зобов’язаний безоплатно передати до комунальної власності частину новозбудованого приміщення площею, не меншою, ніж зараз, — 2,5 тисячі квадратних метрів. Місто розмістить у цьому приміщення заклад культури. Це значить, що нова будівля буде істотно більшою, ніж нинішній «Загреб».

За попередніми передпроєктними пропозиціями, на земельній ділянці 1,3 гектара розташують новий кінотеатр або інші комунальні об’єкти сфери культури, паркінг та орендні приміщення.

Візуалізація нової будівлі, яку в 2019 році публікувало КП «Київське інвестиційне агентство»

Орієнтовний бюджет будівництва — 510 мільйонів гривень.

Нагадаємо, внаслідок реконструкції кінотеатру «Зоряний» на Печерську будівля позбулася модерністського фасаду й натомість отримала нові поверхи. Зараз тут працюють ресторани, а кінотеатру немає.

Внаслідок ініційованої КМДА зміни орендаря третій рік не функціонує кінотеатр «Київ» на Великій Васильківській. Цей кінотеатр був чи не найважливішим осередком кінофестивального життя міста та центром прокату незалежного кіно.

У 2018 році одночасно закрилися кінотеатри «Кінопанорама» та «Україна».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button