Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Будівлю перебудованого кінотеатру «Зоряний» на Печерську придбав співвласник мережі ресторанів Tarantino Family Дмитро Федотенков і вже відкрив у ній ресторан La Fontana, повідомляє The Village Україна.

Зараз ресторан-траторія працює у форматі літнього майданчика перед фонтаном. У вересні планують відкрити приміщення. Більше закладів громадського харчування в межах будівлі відкривати не планують.

Проте найближчим часом у «Зоряному» планують відкрити магазин фермерських продуктів, аптеку та відділення банку. На верхніх поверхах приміщення розташують офіси. Експлуатуватимуть також дах будівлі.

Фото: Олексій Вовк, facebook.com/ai.vovk

Федотенков запевнив, що кінотеатр у «Зоряному» також працюватиме. Спершу він планував запустити власний кінотеатр: «Я навіть викупив для цього все обладнання й начинку кінотеатру “Україна”, коли його закрили». Та згодом до власника звернулася мережа кінотеатрів Multiplex і запропонувала співпрацю.

Торік під час «реконструкції» кінотеатру було зруйновано модерністський фасад будівлі та додано два поверхи. Федотенков визнав, що будівлю збільшили на 3,5 метра, проте зауважує, що отримані містобудівні умови передбачали ще вищу будівлю: «Ми отримали містобудівні умови на 27 метрів, а зараз, якщо я не помиляюся, 22 чи 23 метри».

«Це питання з категорії “подобається / не подобається”. Мені не здається, що це погано. Напевно, можна було зробити щось більш геніальне. Найкраще – ворог хорошого», – зазначає власник будівлі.

Перше зображення: оригінальний фасад «Зоряного», друге зображення: проєкт реконструкції зі збереженням поверховості, третє зображення: нинішній вигляд фасаду

Видання зазначає, що Федотенков також є власником ділянки напроти кінотеатру з боку вулиці Московської. На ній розташовано колишній четвертий корпус заводу «Арсенал». Власник планує реконструювати його «за методом «Зоряного». Там планує запустити «класний комплекс із фермерським ринком і ринком їжі».

Нагадаємо, Київрада дала згоду на приватизацію кінотеатру «Зоряний» у 2006 році. До 2014 року кінотеатр функціонував як штаб Партії регіонів. Спроби повернути кінотеатр у власність міста закінчилися нічим.

Фото окладинки: Ярослав Діденко, facebook.com/yaroslavdid

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button