Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Машиністи й машиністки баштових кранів на будівництві ЖК «Метрополь» (Велика Васильківська 91-93) вимагають від керівництва будівельної компанії ТБК АЛЬТІС погасити заборгованість по заробітній платі, що тягнеться з липня, і підняти оплату до 150 грн/год (зараз вона становить 100 грн/год).

За словами голови Профспілки будівельників України Василя Андрєєва, кранівники вимагають підняти зарплату з листопада минулого року, але все, чого вдалося домогтися — збільшення погодинної оплати на 10 гривень у травні 2021 року. 

«Вони не сприймають наші вимоги серйозно, тому ми вирішили показати згуртованість колективу і організували страйк. Ми вийшли на роботу, але не починали працювати рівно 150 хвилин — цифру обрали символічну, бо саме такої оплати за годину ми вимагаємо. Ми хочемо показати приклад боротьби за покращення умов праці всім кранівникам України», — коментує Василь.

Керівництво ТБК АЛЬТІС відмовилось коментувати страйк журналістам «Хмарочоса».

О восьмій ранку першого жовтня працівники спинили роботу, посилаючись на багаточисельні несправності та порушення техніки безпеки й охорони праці, яких на будівництві чимало. Кранівники інших міст України висловили солідарність страйку на будмайданчика Києва.

Окремою вимогою кранівників до ТБК АЛЬТІС є переведення їх на повністю офіційну «білу» зарплатню. За словами організаторів страйку, зараз на будмайданчиках України люди працюють по 200-250 годин на місяць, отримуючи за це мінімальну заробітну плату і решту в конверті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button