Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash, (www.utopix.com)

Пресслужба КМДА прокоментувала зміст опублікованого напередодні протоколу №15 про вимоги пред’являти сертифікат про вакцинацію або негативний тест на COVID-19 на вході до державних закладів і установ.

«Наразі, поки у Києві встановлений жовтий рівень епіднебезпеки, наявність COVID-сертифікатів або ПЛР-тестів не є обов’язковою умовою для відвідування міських закладів або установ», – наголосили в Департаменті муніципальної безпеки КМДА.

Пояснюють, що протокол не встановлює додаткових обмежень, а лише наголошує на необхідності виконання вимог відповідної постанови Кабміну.

Сертифікати про вакцинацію або результати тестів вимагатимуть, якщо Київ перейде до помаранчевої або червоної зони. Поки що для відвідування закладів достатньо маски та дотримання дистанції.

«Але ми вже готуємось до можливого посилення карантинних обмежень і напрацьовуємо механізми дій на випадок, якщо будемо змушені вимагати від структурних підрозділів міської влади, зокрема ЦНАПів, і від інших установ допускати відвідувачів лише за наявності COVID-сертифікатів або негативних тестів на COVID», – зазначили у КМДА.

Нагадаємо, 23 вересня уряд запровадив в Україні жовту епідеміологічну зону, що передбачає суворіші карантинні обмеження, а також і послаблення для вакцинованих.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button