Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23473 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: gazeta.ua

Чотири київські компанії-перевізники через суд намагаються скасувати нові правила для маршруток, подавши позов на Департамент транспортної інфраструктури КМДА. Про це повідомив заступник голови міської адміністрації Костянтин Усов.

До суду звернулися: ПП «Парк», ПП «АВЕН – ЕЗЕР», ТОВ «Радонь» і ТОВ «Ярославь – авто». За даними КМДА, вони обслуговують 55 маршрутів у Києві та мають 458 автобусів – 31% рухомого складу на ринку пасажирських перевезень.

Перевізники через суд прагнуть заборонити КМДА проводити перевірки у маршрутках і розривати договори в разі виявлення порушень. Зараз ці перевізники працюють за старими договорами та відмовляються підписувати додаткові угоди щодо нових правил.

У цьому році міська влада ввела нові правила для приватних перевізників. Згідно з ними, водій у маршрутці має бути в уніформі та спілкуватися українською мовою, не вмикати музику в салоні, дотримуватись температурного режиму. Також автобуси мають бути пристосовані для маломобільних пасажирів та мати кондиціонери. Контролюють дотримання правил інспектори Комунальної служби перевезень.

Наприкінці вересня невідомі чоловіки розбили лобове скло двох автобусів Volvo Hybrid, які курсують на маршруті 150. Це один з перших перевізників, який почав дотримуватись нових правил.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button