Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Вищий касаційний суд у складі Верховного Суду не задовольнив касацію компанії «Господарник» щодо Совських ставків. Таким чином територію за рішенням судів першої та другої інстанцій остаточно повернули киянам. Про це повідомив журналіст Андрій Ланицький.

Баленко у розмові з журналістами видання «Тексти» обіцяв йти зі справою в Європейський суд.

19 гектарів Совських ставків у 2008 році Київрада передала в оренду ТОВ «Господарник», за яким стоїть Ігор Баленко, колишній депутат КМР від Народної партії Литвина, а сьогодні – депутат від «Європейської солідарності».

За договором, планувалось звести вісім багатоповерхових будинків. Площа житлової забудови мала складати три гектари та ще шість гектарів хотіли віддати під дитсадки, школу, тротуари, дороги та спортмайданчики. Це викликало протести активістів, екологів і місцевих жителів. За участі архітекторів та екологів було розроблено концепцію екопарку, що передбачає мінімальне втручання у природне середовище. Своєю чергою мер Віталій Кличко пообіцяв, що місто знайде потрібні 80 мільйонів гривень.

В результаті суд розірвав договір оренди між Київрадою і приватною компанією, повернувши нижній каскад Совських ставків місту. Наприкінці вересня екологічна комісія Київради одноголосно підтримала ініціативу зі створення парку «Совські ставки». Київзеленбуд вже подав до Київради клопотання про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для створення екопарку.

15 червня 2020 року Північний апеляційний господарський суд розірвав договір оренди Совських ставків та повернув місту земельну ділянку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button