Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Павло Федорів. facebook.com/pavlo.fedoriv

Директора Департаменту комунальної власності міста Києва, його першого заступника та директора КП «Київкінофільм» підозрюють в службовій недбалості, внаслідок якої бюджет міста недоотримав понад 22 мільйони гривень за оренду. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За даними слідства, у 2019 році перший заступник начальника Департаменту комунальної власності Києва та директор КП уклали з приватним товариством тристоронній договір щодо оренди приміщень кінотеатру на вулиці Великій Васильківській, 19. Орендна плата становила 2,1 мільйона гривень за місяць без ПДВ.

Товариство заплатило кошти в період з червня по листопад 2019 року включно. Потім орендар звернувся до Департаменту комунальної власності з проханням перевірити стан використання будівлі.

У зв’язку з цим, директор Департаменту утворив комісію, яка вже наступного дня склала акт про зупинення виконання сторонами своїх зобов’язань по договору оренди щодо нарахування та сплати орендної плати через неможливість використання орендарем приміщень кінотеатру. Цей акт став підставою для припинення нарахування орендної плати, починаючи з грудня 2019 року, і був підписаний представником балансоутримувача – директором КП «Київкінофільм» та керівником відділу Департаменту комунальної власності КМДА.  Водночас складення вказаного акту не передбачено законодавством, а порядок вирішення спорів у частині придатності об’єкта оренди до використання за цільовим призначенням належить до компетенції суду. Крім того, експертиза встановила, що приміщення кінотеатру повністю придатне на теперішній час для експлуатації за цільовим призначенням.

Внаслідок цих дій орендаря звільнено від орендної плати у спосіб, не передбачений законодавством. Територіальній громаді міста Києва завдано матеріальної шкоди на суму понад 22 мільйонів гривень.

Головне управління майном КМДА передало будівлю кінотеатру «Київ» в оренду ТОВ «Культурний центр “Кінотеатр Київ”» 1999 року строком на десять років. Згодом договір був продовжений до 2019 року. За даними КМДА орендна ставка до 2019 року становила 47 тисяч гривень на місяць, а деякі приміщення кінотеатру надані у суборенду до 2020 року.

У квітні 2019 року у конкурсі на оренду кінотеатру виграла мережа «Сінема Центр» із ціною оренди у понад 2 мільйони 100 тисяч гривень на місяць. Зміна орендаря супроводжувалася блокуванням кінотеатру та акціями протесту. Водночас нове керівництво та КМДА заявили, що кінотеатр «Київ» не може працювати, доки у приміщенні не буде зроблено капітальний ремонт. Вже понад два роки кінотеатр закритий.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button