Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Горище кінотеатру «Київ». Фото: Політична Критика

Будівля кінотеатру «Київ» наразі перебуває у непридатному до використання за призначенням стані. Про це заявляє пресслужба КМДА, посилаючись на оцінку Науково-дослідного інституту інноваційного будівництва Української академії наук.

Відповідальність за це у КМДА покладають на попереднього орендаря – «КЦ “Кінотеатр Київ”» – з яким місто відмовилося подовжувати договір оренди наприкінці минулого року.

«Як показало обстеження кінотеатру “Київ”, його приміщення нищівно експлуатувалось роками, сюди не вкладалось жодної копійки, а відвідувачі щодня опинялись у небезпеці. Дах у жахливому стані, пліснява на стелі, пожежні виходи замуровані, а у підвалі руйнуються несучі конструкції», – заявив директор КП «Київкінофільм» Денис Хомич.

Найближчим часом Комісія з питань власності проведе у приміщенні кінотеатру засідання, під час якого обговорить можливість проведення капітального ремонту. Так, компанія «Сінема-Центр», яка зараз орендує будівлю, запропонувала зменшити оренду майже вчетверо в рахунок капремонту.

Днями всередині кінотеатру «Київ», який не працює вже шостий місяць, побували журналісти Політичної Критики, які засвідчили аварійний стан будівлі.

За словами інженера «Сінема-Центр» Анатолія Куріпка, найпроблемнішими місцями кінотеатру є електропроводка, порушення конструкції опорних стін, недотримання норм пожежної безпеки, заблоковані шляхи евакуації, побутові кондиціонери замість професійної системи вентиляції, прогнилі балки даху тощо.

Перекрита гіпсокартоном ліпнина у приміщенні на третьому поверсі. Фото: Політична Критика

Також він звертає увагу на заміну і маскування оригінальних елементів декору: дешева плитка поверх граніту, гіпсокартон на місці оригінальної ліпнини і ковролін замість звукоакустичної штукатурки.

Порушення підтверджують результати перевірки ДСНС, проведеної 2018 року. Тоді «КЦ “Кінотеатр Київ”» оштрафували на 51 гривню.

Водночас інші інженери сумніваються у можливості провести всі заплановані «Сінема Сіті» роботи у будівлі 1952 року. Так, колишній головний інженер кінотеатру «Київ» Сергій Понікаровських каже, що обладнати будівлю професійною системою вентиляції нереально. Технічний директор арт-центру Closer Юрій Ліфшиць також вважає, що такі роботи, крім того, що коштуватимуть надто дорого, передбачають перепланування будівлі.

Фото: Політична Критика

У «Сінема-Центр» розповіли Політичній Критиці про зміни в кінотеатрі «Київ». Передусім планують збільшити кількість зал кінотеатру з трьох до п’яти. Новий орендар зобов’язався платити місту 2,2 мільйона гривень на місяць, що для тризального кінотеатру, який спеціалізується на артхаусному кіно, навряд є можливим.

Зараз у приміщенні на першому поверсі, яке проєктувалося як дитяча кінозала, розташовано піцерію «Містер Кет». Цю залу хочуть відновити. Також планують облаштувати п’яту залу на третьому поверсі, да зараз офісне приміщення. Також на третьому поверсі планують відновити галерею.

Проєкт розташування зал 1, 2, 3 поверхів після ремонту. Надані «Сінема Сіті»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button