Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кадр із фільму Le dernier mercenaire

Компанії Netflix довелося зібрати 393 дозвільних документи перед початком зйомок у Києві французького фільму «Останній найманець» з Жан-Клодом Ван Даммом у серпні 2020 року, повідомляє Forbes Україна.

Ольга Пантелеймонова, гендиректорка української компанії Star Media, яка співпрацювала з командою Netflix, вважає, що дозвільних документів мало бути вдвічі менше.

Рішення знімати в Україні компанія прийняла після того, як у 2019 році Верховна Рада ухвалила закон про кеш-рібейти — повернення знімальній групі 25% витрат на виробництво фільмів, якщо не менш як 50% знімальних днів проходили на території країни та залучалися українські актори.

Бюджет зйомок бойовика склав приблизно 3,5 мільйона євро. Крім того, знімальна група Netflix витратила приблизно 800 тисяч євро на проживання, їжу та транспорт.

Очікувалося, що Україна відшкодує 550 тисяч євро. Netflix подала заявку на кеш-рібейт у грудні 2020 року й досі чекає.

Крім того, серед документів, які слід подати для отримання компенсації, є довідка з єдиного реєстру юридичних осіб. У Netflix немає зареєстрованої юрособи в Україні.

Нагадаємо, для зйомок фільму «Останній найманець» в Києві перекривали вулиці Гоголівську, Січових Стрільців, Ярославську, Костянтинівську тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button