Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/usov.ua

12 жовтня КМДА розірвала ще вісім угод про пасажирські перевезення з кількома перевізниками й додатково усуває з вулиць столиці 62 одиниці транспорту. Про це повідомив заступник голови адміністрації Костянтин Усов.

Перед цим, 11 жовтня, він заявляв про розірвання договорів на 21 автобусному маршруті й усунення понад 170 маршруток. Тобто на вулицях Києва стане на понад 230 маршруток менше.

Причини цих рішень, за словами Усова, — підроблені документи. Перевірка виявила, що перевізники подавали на попередні конкурси сфальшовані дані.

Зокрема, невірно вказувалися державні номери та пасажиромісткість автобусів, період оновлення автобусного парку, інформація щодо екологічності машин. Також на конкурс заявлялися одні автобуси, а документи підкладалися на інші. Аудит триває, тож кількість маршруток може ще скоротитися.

Заступник запевнив, що замість усунених маршруток задіють резервний транспорт «Київпастрансу» та інших перевізників.

Раніше Усов заявляв, що Київ не зможе позбутися маршруток через високу вартість їх заміни. Він назвав суму в 15 мільярдів гривень. Тож змінювати умови в столичних маршрутках поки будуть лише «новими стандартами».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button