Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


о 19:30 в четвер, 21 жовтня, у Києві на Бессарабці відбудеться шостий міський нетворкінг. Організатори події пояснюють, що Бессарабська площа є знаковим простором центру міста, навколо якого роками тривали дискусії щодо трансформацій і наповнення новими сенсами та функціями.

Перші зустрічі проходили у дворі будинку Сікорського, сквері Чкалова, на вході до кінотеатру «Київ», озері Вирлиця та Подолі. Ініціаторами заходів є громадська організація Urban crew та громадська діячка Ольга Гвоздік.

Вони планують підіймати теми доступу до водойм та чистої води, пішохідних зон, транспортних об’єктів та безпеки дорожнього руху. Організатори очікують, що міські нетворкінги стануть платформою для створення колаборацій та нових проєктів.

Бессарабську площу також планують реорганізувати та зробити частину її пішохідною, перекривши для автомобілів. Крім того, на вулиці Басейній починається будівництво велосипедної доріжки, яку частково влаштують на тротуарі замість проїжджої частини.

Пропозиція створення пішохідної зони по Бессарабському проїзду була передбачена в рекомендаціях Світового банку в Дослідженні сталого розвитку міського транспорту. Зараз Бессарабський ринок та ТЦ «Арена-сіті» фактично відрізані автомобільними потоками.

Бессарабська площа щороку посідає перше місце по забрудненню повітря в Києві. Основною причиною є високий автомобільний трафік. У цьому випадку створення пішохідного простору сприятиме покращенню якості повітря, адже усуне основне джерело їх походження.

У 2017 році презентували три проєкти реорганізації руху на Бессарабській площі. Усі вони передбачають створення пішохідної зони між Бессарабським ринком та «Арена-сіті». Докладно про кожен читайте у нашому матеріалі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button