Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На Солом’янській вулиці перерозподілили дорожній простір, зробивши замість трьох автомобільних смуг по чотири метри завширшки — дві вужчі (по три метри) автомобільні смуги, смугу громадського транспорту (3,5 метра) та велосипедну смугу (1,5 метра). Про це повідомляє заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«На противагу багатьом скептикам, які з впевненістю казали, що автомобілісти завжди будуть у пріоритеті, місто поступово, але впевнено йде шляхом відходу від автомобілецентрізму і перерозподіляє дорожній простір між усіма учасниками руху по системі пріоритетів “пішохід, зокрема маломобільний — велосипед — громадський транспорт — автомобіль”», — заявив він.

Велосмуги на Солом’янській мають довжину 3,7 кілометра і поєднують велодоріжку на Волгоградській та проєктний магістральний веломаршрут «Солом’янка–Центр», який пройде через Солом’янську площу. Наразі проєкт проходить державну експертизу.

Крім цього на перехрестях з Солом’янської з Волгоградською / Андрія Головка та Максима Кривоноса / Генерала Шаповала нанесли коробчасту (вафельну) розмітку. Це перша така розмітка в Києві.

Її функція — позначати перехрестя, нагадуючи водіям про правило дорожнього руху, яке забороняє заїжджати на цю зону, якщо затори не дозволяють проїхати далі.

Новий ДСТУ, який дозволяє наносити таку розмітку, набув чинності першого серпня. В Одесі відразу вирішили розмітити таким чином кілька перехресть у центрі.

Густєлєв також повідомив, що незабаром окремі велосипедні смуги мають з’явитися на бульварі Лесі Українки — після заміни покриття і зміни схеми організації руху. Поки що на цій вулиці нанесли піктограми, що дозволяють велосипедистам їхати в одній смузі з громадським транспортом.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button