Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23641 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На перехрестях вулиці Рішельєвської з Малою й Великою Арнаутською в Одесі нанесли так звану вафельну розмітку, повідомляє депутат міськради Петро Обухов.

«Це превентивний засіб, який нагадує водіям про заборону заїжджати на перехрестя, якщо немає можливості його проїхати, щоб не створювати затори», – пояснює він.

Депутат зауважує, що новий стандарт, який дозволяє наносити таку розмітку, набув чинності лише першого серпня.

Новий ДСТУ 2587:2021 запроваджує жовту розмітку для заборони виїзду на перехрестя під час скупчення там транспорту. Також стандарт передбачає нові розмітки для позначення зупинки трамваю, місця зарядки електромобілів, наближення до пішохідного переходу, шкіл, кругового руху. Кілька розміток стосуються велосипедного руху.

Зображення: dbn.co.ua

 

«На жаль, у комплекті з цією розміткою не йдуть камери, які б автоматично виписували штраф за порушення», – додає Обухов.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button