Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

Київ поки що перебуває у помаранчевій карантинній зоні, але КМДА порадила вже готуватися до червоної зони та повідомила перелік обмежень, які діятимуть. Перелік 22 жовтня затвердила постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Загалом суть обмежень червоної зони зводитиметься до того, що на собі їх відчують передусім невакциновані містяни.

«У кожного наразі є вибір: або вакцинуватися і жити звичним життям, або ізолюватися вдома чи кожні три доби робити ПЛР-тести. Ще раз закликаю всіх містян не зволікати та вакцинуватися», — заявила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

Сьогодні, 23 жовтня, починаються осінні канікули для учнів всіх класів. З першого листопада школярі вчитимуться дистанційно. Від працівників усіх закладів освіти вимагається повна вакцинація.

У червоній зоні в наземному громадському транспорті, зокрема у маршрутках, буде обмежено кількість пасажирів — «кількістю, передбаченою технічною характеристикою транспортного засобу».

Ресторани й кафе можуть працювати, якщо всі відвідувачі та робітникі вакциновані або не раніш як за 72 години робили ПЦР-тест. Якщо ж ні — заклад може працювати лише в режимі доставки або навинос.

Те саме стосується роботи хостелів, установ соціального захисту, ЦНАПів, спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, проведення масових заходів.

До ТРЦ не пускатимуть дітей і підлітків до 18 років без супроводу вакцинованих або тестованих дорослих.

Планові шпиталізації буде призупинено. Винятки — окремі невідкладні випадки.

У КМДА наголошують, що за останню добу в Києві з підозрою на COVID-19 або з підтвердженим діагнозом шпиталізовано 657 пацієнтів, і більшість із них потребують кисневої терапії. Кількість ліжок, обладнаних киснем, заповнена на 65,7%. Якщо такий показник не знижуватиметься принаймні три дні, місто може перейти до червоної зони.

Нагадаємо, Україна — на останньому місці в Європі за рівнем вакцинації. На відміну від багатьої інших країн Європи та світу рівень смертності від ковіду — безпрецедентно високий.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button