Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба МОЗ

За минулу добу, 20 жовтня, в Україні зафіксовано 546 летальних випадків COVID-19, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я. Добова смертність подолала попередню рекордну позначку — 538 смертей 19 жовтня.

За добу підтвердили 22,4 тисячі нових випадків, 4,9 тисячі хворих шпиталізували.

У МОЗ наголошують, що понад 94% тих, хто потрапляє до лікарень із COVID-19, не отримували жодної дози антиковідної вакцини. Дані Центрів з контролю та профілактики захворювань США свідчать про те, що невакциновані від коронавірусу люди мають в 11 разів більший ризик померти від штаму «дельта», ніж вакциновані. Ризик захворіти у невакцинованих у 6 разів вищий у порівнянні з тими, хто отримав дві дози вакцини.

Третя хвиля пандемії коронавірусу в Україні виявилася смертельнішою за попередні дві. Це відбувається на тлі загального зменшення смертності від ковіду в світі.

Динаміка смертності від ковіду в світі. Графік: worldometers.info

Динаміка смертності від ковіду в Україні. Графік: worldometers.info

У ВООЗ вважають, що причина високої смертності — у низькому рівні вакцинації. В Україні щепленнями охоплено найменшу частку населення серед країн Європи — обидві дози отримало трохи більше 15%, одну дозу — 19%. Це пояснюється високим рівнем недовіри до вакцин.

Відсоток повністю вакцинованого населення в регіоні

Водночас в останні дні спостерігається стрімке збільшення охочих вакцинуватися. Якщо на початку жовтня щодня вакцинували по 20-70 тисяч осіб, то за минулу добу щеплено 251 тисячу українців.

Медіа повідомляють, що ажіотаж виник у тих регіонах, які увійшли до червоної зони, або де готуються посилити карантин.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button