Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: wikimapia.org

У колишньому четвертому корпусі заводу «Арсенал» біля кінотеатру «Зоряний» на Печерську розпочали будівельні роботи. Про це повідомляє The Village Україна. На ділянці планують відкрити новий фудхол від співвласника мережі ресторанів Tarantino Family Дмитра Федотенкова. У корпусі хочуть запустити комплекс із фермерським ринком та фудмаркетом.

За його словами, відбувається реконструкція. У той час на локації відбуватиметься демонтаж: бокові «вуха» будуть знесені повністю через аварійність.

У минулому році ресторатор став власником будівлі кінотеатру «Зоряний». У його планах відновити основну функцію закладу. Зараз там працює ресторан-траторія. Раніше Федоренков розповідав, що у «Зоряному» планують відкрити магазин фермерських продуктів, аптеку, відділення банку, на верхніх поверхах приміщення розташують офіси, а також експлуатуватимуть дах будівлі.

Федотенков є власником ділянки напроти кінотеатру з боку вулиці Московської, на якій розміщений четвертий корпус заводу «Арсенал». Будівельні роботи планують проводити «за методом «Зоряного». Зокрема, пояснює він, будівлю оновлять, але залишать в колишніх межах із невеликою висотністю.

Раніше на цій території забудовник «Укрбуд» планував побудувати бізнес-центр Arsenal Plaza, повідомляло видання НВ. У грудні 2019-го саме Федотенков придбав частку експрезидента «Укрбуду» Максима Микитася в проєкті за десять мільйонів доларів.

У минулому році прокуратура столиці подавала позов про визнання протиправними дій Департаменту містобудування та архітектури КМДА з видачі містобудівних умов та обмежень на реконструкцію четвертого корпусу. За її даними, департамент без дотримання гранично допустимої висоти об’єкту та всупереч положенням діючого Генплану 20 серпня 2019 року видав компанії «Філософія Девелопмента» містобудівні умови та обмеження для реконструкції корпус. Суд повернув позов. Причиною назвали «відсутність підстав для звернення прокурора до суду з цим позовом».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button