Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: McDonald’s

У Кропивницькому в Кіровоградській області лідерка організації «Озеленення Кропивницький» Надія Паливода оголосила голодування, щоб захистити одну з останніх зелених зон у місті – сквер «Центральний». На його місці планують побудувати ресторан мережі McDonald’s.

Вона пояснює, що «найближчим часом останню зелену зону в центрі міста знищать, від скверу залишиться лише шматочок з боку міськради, решту буде закатано в асфальт, на місці колишнього скверу будуть їздити машини, фури, сміттєвози». Паливода запевняє, що будівництво незаконне, адже цільове призначення ділянки змінене без рішення міськради, компанія не має дозвільних документів. Активістка вимагає будувати заклад в іншому місці, сквер повернути у власність громади та відремонтувати.

Фото: Надія Паливода

Місцеві жителі в коментарях пишуть, що у Кропивницькому не вистачає зелених зон. Щодо цього скверу мешканка Зоя Лебідь пише, що його штучно занедбали, «щоб потім містяни були раді віддати за безцінь». Сквер вже огородили будівельним парканом.

У той час директор з розвитку McDonald’s в Україні Віталій Стефурак обіцяє, що заклад «максимально подбає про збереження зеленої зони». Будівлю ресторану обіцяють інтегрувати в міський ландшафт, провести реконструкцію та оздоблення всього скверу, зокрема висадити додатково більше 60 дерев, кущі та ялини, облаштувати пішохідні доріжки та лавки для відпочинку. Очікується, що в результаті реконструкції прогулянкова зона у сквері має значно розширитись. Водночас представники компанії погоджуються на будівництво закладу лише у сквері «Центральний».

Водночас, місцеві жителі підписали петицію про будівництво ресторану. Вона набрала 850 голосів з 450 необхідних. Профільна комісія міськради підтримала петицію як таку, що «порушує суспільно значущі питання, направлені на розвиток міста Кропивницького». У 2018 році мешканці міста вже підтримували електронну петицію щодо будівництва закладу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button