Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Незаконна парковка, яку облаштували біля оновленого готелю на бульварі Тараса Шевченка, 4, на місці дерев, знову буде пішохідною зоною. Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов

Напередодні, у неділю, київська велоспільнота провела біля будівлі акцію «Вело-Геловін проти крадіжки тротуару». Сьогодні ж зранку комунальники ШЕУ Шевченківського району почали прибирати незаконно облаштовану парковку. За словами Усова, на захист парковки, як і вчора, вже збираються невідомі чоловіки ймовірно, зі сторони забудовника.

Нагадаємо, ТОВ «СПБ-Інвест», яка реставрує фасад колишнього готелю «Санкт-Петербург» на бульварі Тараса Шевченка, 4 погодила облаштування тут трьох паркувальних кишень на шість автомобілів, але тільки з поліцією. На місці парковки раніше росло вісім дерев.

Нові паркомісця порушували низку правил. Зокрема, вони чітко виходили на спільну виділену смугу для автобусів та велосипедів. Облаштування даної стоянки-кишені вздовж магістралі загальноміського значення, а особливо якщо там є смуга громадського транспорту, заборонене державними будівельними нормами (В.2.3-5:2018). Крім того, паркомісця були схожі на паркування «ялинкою», що у цій організації руху може створювати аварійні ситуації або просто порушувати графік автобусів.

Також цей забудовник планує знести кілька історичних будівель у дворі готелю. За словами юриста Дмитра Перова, жодних документів, які підтверджували б право на анансовану реконструкцію будинків, у забудовника немає. Київська міська прокуратура за зверненням депутатки Ксенії Семенової вже відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного пошкодження та знищення об’єктів культурної спадщини.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button