Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Anna Danylenko

Комунальники зупинили демонтаж незаконної парковки на бульварі Шевченка, 4, де був тротуар та дерева, які вирубав забудовник. Про це «Хмарочосу» повідомила депутатка Ксенія Семенова.

За словами Семенової, на місце робіт приїхала поліція, яка стала на бік забудовника та зупинила комунальників. У поліції заявили, що демонтаж парковки неможливий без дозволу власника парковки.

При цьому ділянка тротуару, на якій роблять парковку, перебуває на балансі Київавтодору. Як стверджуть у КМДА, компанія ТОВ «СПБ-Інвест» погодила нову парковку лише у поліції (нову схему ОДР підписав начальник патрульної поліції Юрій Зозуля). Натомість забудовник мав отримати дозвіл Департаменту транспортної інфраструктури, чого так і не зробив.

Вчора на протест проти облаштування цієї парковки— що виходить просто на виділену смугу, а відтак небезпечна для руху велосипедів та громадського транспорту — вийшла київська велоспільнота. Ще раніше про це будівництво повідомляли київські пам’яткоохоронці, оскільки забудовник планує знести історичну будівлю на бульварі Шевченка, 4б та флігель, 4в, що знаходяться у дворі. За словами юриста Дмитра Перова, жодних документів, які підтверджували б право на їхню реконструкцію у забудовника немає. Відтак Київська міська прокуратура вже відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного пошкодження та знищення об’єктів культурної спадщини.

Історичний будинок, біля якого облаштували парковку, належить девелоперській компанії «Інтергал-Буд». У 2019 році вона придбала цей колишній готель «Санкт-Петербург» за 15 мільйонів доларів. Раніше він належав Group DF Дмитра Фірташа. Перемовини про продаж готелю йшли два роки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button