Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Черга на вакцинацію в ТРЦ Ocean Plaza.

З першого листопада у Києві діють обмеження для червоної зони. Відтак, у громадський транспорт пускають лише з довідкою про повну вакцинацію або негативним ПЛР-тестом. Для відвідування більшості громадських закладів та масових заходів потрібні карантинні документи.

За даними МОЗ, у Києві принаймні однією дозою щеплено понад 50% містян.

Цими вихідними у центрах вакцинації утворились черги зі сотень людей. Наприклад, біля пункту вакцинації у Міжнародному виставковому центрі в обід була черга з близько 200 людей.

Черга в МВЦ. Фото: РБК-Україна

Такі ж черги утворились в ТРЦ «Гулівер», «Космополіт», Ocean Plaza та інших. Сотні людей вишикувались на вакцинацію в «Олімпійському».

Черга на вакцинацію в НСК “Олімпійський”. Фото: Суспільне

Щоб скористатись громадським транспортом потрібно пред’явити один з документів – сертифікат або тест. Ще одна умова – кількість пасажирів повинна дорівнювати кількості місць. Сьогодні зранку ковідні документи у пасажирів перевіряє поліція.

Станція метро “Академмістечко”. Фото: Наталка Марків

Поліцейські перевіряють документи у громадян за допомогою сканування QR-кодів. Можна показати сертифікати як у цифровому варіанті, так і у паперовому.

Фото: Катерина Коберник

За словами пасажирів, часто перевірка вибіркова та проходить «для галочки», громадський транспорт ходить напівпустий.
Місто зранку стоїть в заторах. Навіть не в години пік рух центром міста значно ускладнений.


Також почали перевіряти заклади харчування. РБК-Україна опублікувала фото з перевірки Макдональдсу на Хрещатику. Також в соцмережі пишуть про перевірки мережі в інших локаціях.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button