Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23652 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба КМДА

На вулиці Січових Стрільців змінили схему організації дорожнього руху, влаштувавши велосмуги замість смуг, запаркованих автомобілями. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

«Запаркована права смуга руху і, як наслідок, рух однією смугою замість двох призводили до постійних заторів… Автомобілісти і надалі мають по дві смуги у кожному напрямку. Але ми звузили ширину смуг руху із 3,75 метра до нормативних трьох метрів та додали велосипедну смугу завширшки півтора метри», — зазначив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

Також на Січових Стрільців влаштували коробчасту розмітку, щоб упорядкувати рух на перехрестях цієї вулиці з Обсерваторною, Некрасівською та Кудрявським узвозом.

Нову велосмугу на Січових Стрільців невдовзі поєднають із наявною велоінфраструктурою на вулицях Ярославів Вал, Рейтарська та Велика Житомирська. Крім того, нові велосмуги є частиною майбутніх магістральних веломаршрутів «Куренівка-Центр» та «Нивки-Центр».

Перед цим на Солом’янській вулиці перерозподілили дорожній простір, зробивши замість трьох автомобільних смуг дві вужчі, смугу громадського транспорту та велосмугу. Там само нанесли першу в Києві коробчасту (вафельну) розмітку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button