Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: КМДА

Київрада прийняла положення про публічні консультації під час планування громадських просторів у місті. Про це повідомляється на сайті КМР.

В основі положення закладений механізм проведення публічних консультацій: аналіз зацікавлених сторін, аналіз потреб за соціологічним методом, моделювання сценаріїв розвитку простору, візуалізації даних, пояснює громадська діячка Ольга Гвоздік. Публічні консультації поділяються на збір пропозицій від громадськості та діяльність робочої групи.

Ініціатором консультацій може бути громадськість, органи самоорганізації населення, недержавні організації, виконавчі органи. Для цього потрібно подати письмове звернення на ім’я міського голови. У спеціальному реєстрі фіксуватимуться результати розгляду пропозицій, що надійшли під час публічних консультацій. Результати та звіт про розгляд пропозиції будуть публікуватися на вебпорталі територіальної громади міста.

За новим положенням, громада зможе ініціювати проведення консультацій, брати участь в першому етапі створення/реконструкції простору, бути залученою до складу робочої групи, організовувати публічні заходи із залученням модераторів.

Дія положення поширюється на пішохідні зони, парки, рекреаційні зони, сади, сквери, спортивні та дитячі майданчики, майдани, площі, бульвари, громадські будівлі споруди та комплекси (які знаходяться у комунальній власності), пляжі, набережні, території, прилеглі до пам’яток культурної та історичної спадщини.

За словами депутатки Євгенії Кулеби, це рішення прогресивне та сучасне, адже створюватимуться якісні публічні простори в інтересах людей та враховуватимуться потреби містян. Цим рішенням створюються умови для активізації громади та залучення жителів до реалізації проєктів разом з представниками влади.

Положення розроблене за експертно-методологічної підтримки проєкту Council of Europe: civil participation.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button