Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/podil.parklet

Невдовзі після відкриття парклету на вулиці Хорива на Подолі весь тротуар вздовж ЦНАПу заставили антипаркувальними стовпчиками, повідомляє сторінка проєкту.

Автори ініціативи вважають, що саме завдяки появі парклету проблема стихійного паркування стала видимою, і комунальники захистили тротуар стовпчиками.

Фото: facebook.com/podil.parklet

Парклет на Хорива змонтували Юрій Грановський, Михайло Шевченко й Андрій Батін у межах Тижнів Німеччини. Вони відштовхувалися від тез книги «Як будувати на віки» Крістофера Александера.

У ній ідеться про недопрацьовані конструкції без оздоблення, які місцеві жителі можуть завершити, оздобити та пристосувати до своїх потреб самі.

Фото: facebook.com/podil.parklet

Зазвичай парклети встановлюють замість формальних паркомісць, щоб розширити публічний простір і дати містянам додаткові функції для дозвілля.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button