Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Віталій Шнейдер

Міністерство юстиції скасувало рішення приватного нотаріуса про право постійного користування на земельну ділянку площею 74,4 гектара біля озера Тягле в Дарницькому районі. Про це повідомляє КМДА.

Мова йде про рішення нотаріуса про реєстрацію за ТОВ «Агрофірма Зодіак» права постійного користування на земельну ділянку. «Чорному реєстратору» анульовано доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Тобто, він більше не зможе протиправно реєструвати права на майно, йдеться у повідомленні.

У вересні цього року столичний приватний нотаріус Мар’яна Бутько зареєструвала за ТОВ «Агрофірма Зодіак» право постійного користування вказаною комунальною земельною ділянкою в межах двох ландшафтних заказників місцевого значення. Підставою для держреєстрації став державний акт Виконавчого комітету Києво-Святошинської районної Ради депутатів трудящих від 1946 року.

Через тиждень після цього колишня директорка вказаної компанії подала позов до цієї ж фірми з вимогою скасувати запис про державну реєстрацію права постійного користування. Видання «Наші гроші» відзначає, що часто позови про скасування документу/реєстраційної дії подаються узгодженими сторонами для зворотної мети – саме для визнання їх чинними і непротиправними.

Водночас представники міської влади у жовтні підтримали громадську ініціативу щодо створення парку «Осокорки» за ініціативою новоствореної громадської організації. При цьому створити парк пропонується на вже наявних двох ландшафтних заказниках місцевого значення площею 285 га. ГО вже створила у фейсбуці сторінку «Громадська організація “Парк “Осокорки”» для просування ідеї «фейкового» екопарку на 350 гектарів.

Ліворуч — межі «екопарку», запропоновані новою ГО «Національний парк збереження та збагачення флори й фауни «Осокорки». Праворуч — межі екопарку, які вимагає громада

Місцеві жителі і активісти вже п’ять років відстоюють створення екопарку «Осокорки» загальною площею 650 га на вказаній території. Сюди мали б увійти вже згадані два заказники, а також зелені території, які хочуть забудувати багатоповерхівками.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button