Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Заборона

Цієї суботи, шостого листопада, ультраправі намагалися увірватися до кількох клубів Подолу та провели акцію біля районного управління поліції. «Хрестовий похід» проти наркотиків анонсували в телеграм-каналі «Катарсис».

Акція мала відбутися у п’ятницю, та її перенесли на суботу. Спершу учасники — члени ультраправих організацій «Національний спротив» та «Основи майбутнього» — зібралися біля Подільського управління поліції на вулиці Хорива, повідомляє Заборона.

Фото: Заборона

Там вони посипалися борошном, імітуючи вживання наркотиків, і зробили картонну ятку, з якої імпровізований «Масі Наєм» в арафатці продавав «наркотики». Зокрема, у соцмережах стало популярним відео, на якому один із учасників танцює в кашкеті поліцейського (носіння поліцейської форми цивільними є протизаконним).

Скриншот з відео Заборони

Ультраправі намагалися потрапити до бару «Хвильовий», та ворота були зачинені. Тож учасники спробували виламати ворота і закидали двір закладу петардами. Повідомляється, що поліцейські їм не перешкоджали, хоча команда бару спрямувала до поліції понад 50 заяв.

«Це все було схоже на цирк. Гості та команда “Хвильового” дзвонили на 102 і просили допомогти розблокувати вхід, бо вони не можуть вийти, а в поліції питали: “А хто до вас прийшов?”… Таке враження, що вони просто тягнули час і не хотіли посилати до нас патрульних… Час від часу ми чули, як хтось ногами вибиває вхід у підвал, потім прилітає петарда з двору, потім яйця через ширму падають на гостей. А поліції немає», — цитує Слух співвласника бару «Хвильовий» Андрія Янковського.

Фото: Заборона

Потім хода з гаслами «Спорт, здоров’я, націоналізм» і «Смерть наркобаригам» рушила до нічного клубу Closer. Але клуб також виявився зачиненим. Ультраправі палили петарди та танцювали під свою музику.

Після цього учасники повернулися до «Хвильового», переконалися, що бар все ще зачинений і рушили до клубу К41 на вулиці Кирилівській. Після акції на стінах «Хвильового» лишилася символіка NS-WP (National Socialism / White Power).

Фото: Заборона

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button