Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Державне агентство лісових ресурсів

За п’ять місяців після старту проєкту «Зелена країна», що передбачає висадження в Україні мільярда дерев протягом трьох років, реалізовано 3,54% від необхідної кількості.

У червні президент Володимир Зеленський заявив, що за десять років площа лісів в Україні має збільшитися на один мільйон гектарів, а впродовж трьох років буде висаджено мільярд дерев. Поки що висадили 35,4 мільйона дерев, найбільше — у Житомирській області.

Карта висаджених дерев з сайту «Зелена країна»  

Водночас Державне агентство лісових ресурсів стверджує, що реалізація президентської програми йде за планом.

«Ліс висаджується не лінійно, а за правилами вегетаційних сезонів. Найбільш сприятливим часом для цього є весна. Менш сприятливою порою року є осінь. Влітку та взимку ліс не висаджується. Наш графік висадки матиме чітко виражені піки, які збігатимуться з веснами», — пояснює Держаагентство лісових ресурсів.

Так, план на цю осінь становив лише 30 мільйонів. Найбільш активна фаза почнеться наступної весни.

У 2022 році планують висадити 300 мільйонів дерев. Через рік більш ніж 330 мільйонів, і навесні 2024 року — ще майже 300 мільйонів.

Графік з сайту «Зелена країна»

Читайте також: Масові висадки дерев у містах часто не досягають мети. В чому причина?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button