Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 314 днів. За цей час ми опублікували 26422 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

30 жовтня на Тилігульському лимані біля села Прогресівка Миколаївської області відкрили «найбільшу в Європі» акваферму з вирощування креветки, повідомляє EcoTown.

Тут вирощують королівську креветку Penaeus Vannamei, яка може сягати 20 сантиметрів у довжину.

На площі у шість тисяч квадратних метрів розмістили інкубаторії, цех переробки, а також наукову лабораторію, яка контролює якість продукції. У приміщеннях підтримують тихоокеанський клімат, сприятливий для креветок. Воду беруть із лиману, де вона за солоністю наближена до океанічної. Переходячи з одного цеху в інший, персонал мусить міняти одноразовий спецодяг.

На даху також змонтували сонячну електростанцію у вигляді QR-коду.

До кінця року акваферма «Тілігул» планує виростити перші 10 тонн креветки. Наступного року хочуть виробляти до 550 тонн, а з часом сподіваються збільшити цей показник до трьох тисяч тонн на рік. Орієнтуватимуться передусім на внутрішній ринок, а 25-30% ітиме на експорт. Креветки постачатимуть у великі українські супермаркети.

За словами співзасновника Всеволода Ковальчука, у створення креветкової ферми вклали 180 мільйонів гривень.

Читайте також: Звідки в Києві з’явились устриці по 29 гривень?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button