Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Victor He / Unsplash

Уряд Сінгапура більше не оплачуватиме лікування від COVID-19 тих пацієнтів, які раніше відмовилися від вакцинації за власним бажанням, повідомляє The Guardian.

Зараз держава повністю покриває лікування від коронавірусу для всіх сінгапурців, включно з приїжджими-власниками довгострокових віз (якщо тільки вони не приїхали вже хворими з-за кордону).

Та починаючи з восьмого грудня невакциновані хворі на ковід муситимуть самі оплачувати лікарняні рахунки. Уряд зауважує, що невакциновані становлять значну більшість тих, хто потребує інтенсивної терапії, та «диспропорційно збільшують навантаження на ресурси системи охорони здоров’я».

Таке рішення ухвалили на тлі стрімкого зростання захворюваності в країні.

Кількість випадків щодоби в Сінгапурі. Графік: worldometers.info

Кількість смертей щодоби в Сінгапурі. Графік: worldometers.info

Лікування все лишатиметься безоплатним для тих хворих, які мають справжні протипоказання до вакцинації. Також тим, хто отримав лише першу дозу, дадуть час до кінця року, щоб встигнути імунізуватися повністю.

Рівень вакцинації в Сінгапурі — один із найвищих у світі. Тут щеплено 85% дорослого населення.

Водночас після відкриття кордонів у жовтні кількість випадків COVID-19 різко стрибнула вгору. Якщо раніше тут сповідували політику «нульової толерантності» щодо епідемічної загрози і країна перебувала на жорсткому карантині, то минулого місяця уряд вирішив, що світовий бізнес-хаб не може далі лишатися ізольованим.

Читайте також: Чверть українців самі діагностували в себе протипоказання до вакцини від COVID-19, — дослідження

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button