Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


Видавництво CANactions видає українською книгу «Копенгагенізуймо! Путівник з глобального велоурбанізму» данського автора Мікаела Колвілл. Для цього запустили збір коштів на платформі Biggggidea.

Книга, видана у 2018 році, стала «справжнім світовим бестселером і орієнтиром для багатьох міських адміністрацій». За словами видавців, це дієва інструкція з перетворення міста на більш ефективне, безпечне, жваве й привабливе для життя завдяки створенню активної велосипедної інфраструктури.

Мікаель Колвілл-Андерсен – міський планувальник і дизайнер, якого часто називають «головним велосипедизатором Копенгагена» і «копенгагенізатором світу». Він працював у понад сотні містах по всьому світу, консультуючи міські адміністрації та компанії, як проєктувати та адаптувати велосипедні та пішохідні вулиці. Він досвідчений режисер і фотограф, відомий своїми велоблогами Сopenhagenize та Cycle Chic, а також документальним урбаністичним серіалом The Life-Sized City.

Поради автора є універсальними й можуть бути легко застосовані й адаптовані й до українського контексту, адже сьогодні всі ми спостерігаємо тотальну автомобілізацію наших міст, погіршання якості повітря, міської безпеки й комфорту мешканців, вважають у видавництві.

Книга сприятиме зростанню популярності велосипеда як транспортного засобу пересування містом, активізації велоспільноти, інтереса мешканців до здорового способу життя.

Видання буде корисним: фахівцям/чиням в галузі містобудування, працівникам міських органів самоврядування,  всім, хто цікавиться проблемами міст і підходами до їх вирішення, а також пересічним користувачам і прихільницям велосипедам у своєму повсякденному житті.

За словами автора, «це посібник не з того, як стати Копенгагеном, а про те, як навчитися на успіхах і невдачах Копенгагена та інших міст світу, які прагнуть стати більш придатними для життя».

Презентація видання відбудеться на 14-му міжнародному архітектурному фестивалі CANactions 21 травня 2022 року у Києві. Мікаел Колвілл-Андерсен відвідає Україну, щоб представити «Копенгагенізуймо» українській аудиторії. Зібрані кошти будуть використані на верстку, редагування та частину витрат по друку тиражу.

За три роки видавництво CANactions видало українською такі світові бестселери як «Міста для людей» Йена Ґела, «Чотири стіни та дах: складна природа простої професії» Рейніра де Граафа, «Усім потрібне житло. Справедливе, соціальне, доступне» німецьких архітекторів/ок Урсули Клєефіш-Йобст, Петера Кеддерманна, Карен Юнґ, «Смерть та життя великих американських міст» Джейн Джейкобс.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button