Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото авторки

12 листопада в Києві відбулося відкриття Respublika Park, який став найбільшим в Україні торговельно-розважальним центром і, як було заявлено, третім у Європі. Новий ТРЦ розташовано на Кільцевій дорозі, 1, неподалік від станції метро «Теремки».

Площа становить 300 тисяч квадратних метрів. Це вдвічі більше, ніж площа ТРЦ Lavina Mall, який до цього посідав перше місце.

ТРЦ Respublika почали будувати у 2012 році мали здати в експлуатацію у 2014 році, однак через брак фінансування будівництво було заморожене. У 2019-му недобуд придбала компанія «Солтекс Капітал» за 777 мільйонів гривень. Інвесторами стали брати Василь та Сергій Толстунови, громадяни Австрії, що емігрували з Киргизстану.

Виступаючи на відкритті, Василь Толстунов зазначив, що це чи не єдиний об’єкт такого масштабу, який здали за такий короткий термін без розбиття на черги.

Спікером на відкритті був і міський голова Віталій Кличко, який заявив, що подібні проєкти «збільшують собівартість міста».

Інвестори й керівництво Respublika Park пишаються тим, що вже до відкриття заповненість центру орендарями перевищує 60%, і це під час пандемії. До кінця року цей відсоток має зрости до 80%. Наприклад, у грудні має відкритися один із флагманів — універмаг H&M.

Загалом центр розрахований на 500 магазинів. Серед них — Jysk, Zara, Pull&Bear, Bershka, Timberland, Intertop, Vans, Under Armour, Calvin Klein, New Balance, Nike, Sportmaster, «Фокстрот», «Алло», «Цитрус», «Ельдорадо», «Будинок іграшок», «Антошка», Brocard, «Жан» тощо. Більшість уже працюють. Анонсовано також магазин IKEA.

На фудкортах працюють або готуються до відкриття корнери Sushiya, Il Molino, McDonald’s, Salateira, «Львівські круасани» та інші.

Ще один центральний орендар — «Сільпо», також найбільший в Україні. Тематично супермаркет присвячений Бразилії. Тут є кулінарія з піцою на дровах, суші, воком і донером, «футбольне поле з кондитерською», медитаційна кімната, а в січні має відкритися власна броварня.

Одну з зон ТРЦ віддали під критий парк — «Оазу». Заявляють, що привезли дві тисячі дерев із Нідерландів. Зокрема, тут влаштували сухий фонтан.

І кінотеатр у Respublika Park також вирішили зробити найбільшим в Україні. Місць у ньому «більше, ніж у 106 маршрутках».

У Multiplex працюють 15 кінозалів, серед яких IMAX на 285 місць. Інтер’єр розробили у стилі Готем-сіті: графіті, бетон, метал, дивани у формі логотипу Бетмена.

Попкорн продають не у віконечку, а в окремому супермаркеті. Там само можна налити собі пепсі на розлив (40 гривень). Принцип самообслуговування стосується і гардеробу — біля кінозал розміщено шафки для зберігання речей і одягу.

Купити квитки в цей кінотеатр можна на сайті Multiplex, а сайт Respublica Park поки що не функціонує повноцінно.

Ще одна зона — атракціони, включно з колесом огляду, американськими гірками, VR- та AR-розвагами, а також аеродинамічною трубою 20 метрів заввишки.

Деякі атракціони, як заявлено, доступні для людей з інвалідністю, як і загалом уся будівля. Карта Neopolis є абонементом, який дає доступ до атракціонів.

На -1 поверсі розташовано паркінг на 3,5 тисячі місць. На сайті ТРЦ також повідомляється про наявність електрозарядок, автомийки та McDrive.

На площі перед ТРЦ висадили дерева та встановили лавки. Концепцію благоустрою розробляла нідерландська компанія TconcepT, вона ж займалася фасадом.

Архітектор проєкту — бюро «Архіматика», а генпідрядником виступила KAN Development, яка будувала й розташований поряд ЖК Respublika.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button